CARITAT CRISTIANA O FER LES COSES BÉ

Com a cristià per herència familiar, sé molt bé què és el que significa la caritat. La recordo com una de les paraules més utilitzades per les catequistes i capellans durant molts anys (per sort, a la meva educació reglada, vaig poder deslliurar-me de la religió anant a una escola i institut públic).

Era una de les coses que feia que fossim més bons. Donant caritat milloravem les nostres vides, ens sentíem més relaxats i podíem seguir vivint amb molta més dignitat.

N’he visqut moltes Maratons de TV3 i sempre ens hem omplert la boca amb lo solidaris que som els Catalans, cada any més diners i cada any recaptavem mes peles que a la resta d’espanya amb aquells telemaratons d’Antena 3 tant infumables.

Pot ser, ens hauríem de plantejar les veritables finalitats d’aquestes maratons.

Fer que un munt de persones es sentin millor donant uns dinerets i estiguin un any sencer sense preocupar-se de tot el que es mou al seu voltant.

Fer que un  munt d’empreses donin diners per netejar la seva cara fosca, capitalista i explotadora, i a sobre es puguin desgrabar a hisenda aquestes donacions. A part de sortir a la tele com els herois de la nit.

Estic segur que no sóc el tio més solidari però tinc consciència i ètica i no puc permetre que per ajudar a la gent ens muntem aquests grans programes, tant amables i divertits, i després tapem les coses negatives que, pel darrere, s’estan fent al país.

Només fa falta recordar la gran marató de la pobresa, on s’havia d’aconseguir milions per ajudar als pobres d’aquest sant país, quan pel darrera, ens retallaven a totes les organitzacions socials les subvencions, convenis i demés que feiem per treballar per aquests mateixos.

Ja hi hauria d’haver prou de seguir el joc dels qui tant malament manen. Es creuen que ens vendrem per un plat de llenties?

Hem de canviar la visió Cristiana d’ajudar a la gent de manera caritativa i hem de forçar un estudi ben fet de les accions que fan que, amb els diners dels impostos que paguem, puguem muntar unes estructures que ens permetin a tots i totes viure bé, sense grans excessos i aprofitant la vida (que també sembla que ens haguém de creure allò del “hem vingut a patir….”)

UN ALTRA MANERA DE FER ÉS POSSIBLE!

 

 

caridad

 

Un pensament sobre “CARITAT CRISTIANA O FER LES COSES BÉ

  1. Arqueòleg Glamurós

    A veure, jo treballo en una ONG i crec que la caritat funciona per arribar a indrets i situacions d’emergència on no hi pot arribar una administració pública o be, com a lobby de pressió per una causa concreta al marga dels partits polítics. Però ami pot suplir la feina d’un estat! Metges Sense Fronteres, per exemple, no actua en països que tinguin una sanitat, pública o privada, que es pugui fer càrrec de els necessitats del país. Davant el Tsumani de Japó MSF no va actuar ja que va considerar que el país nipó tenia prou recursos per fer-se’n responsable, no així amb el d’Haití.

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s